Whisky Nieuws

 

Start
Whisky Proeverij
Whisky Agenda
Whisky Events
Whisky Weetjes
Whisky Proeven
Whisky Nieuws
Whisky Foto's
Info & Links

 

 

e-mail

 

 

 

naar boven

 

 

 

 

Info bron

 

Wat is het nieuws ?

 

 

Whisky Passion

 

Het magazine voor de

Whiskyliefhebber

 

 

 

Inhoudsopgave van Whisky Passion nr. 1 van 2018

Freedom an whisky gang thegither

Clynelish is back on track

Independent Staves - Een onafhankelijke kuiperij

Whisky-entertainer Henri Goossen ruim twintig jaar actief

en nog veel meer !

 

Het Malt Whisky Yearbook 2014 - 2016

geeft de getallen weer.

 

 

 

 

Whisky Importeurs

zien het graag anders.

 

 

 

 

Wat blijft er voor

 ons nog over ?

 

 

 

 

Zijn wij Hollanders

te veel verwent ?

 

 

 

Oh wat is het leven fijn als de whisky zon weer schijnt.

 

Waar blijft onze whisky

Sinds enkele jaren is de vraag naar Schotse Malt Whisky enorm toe genomen. Veel Fransen laten hun Cognac voor wat het is een geven de voorkeur aan een Schotse malt.

Russen investeren hun kapitaal graag in deze kwalitatief vaak betere drank dan hun eigen wodka. De groei is ook het grootst gerekend over het totale wereld verbruik, nl. 11,5 %

Ook Brazilie neemt graag deel aan de heerlijke en uitgelezen smaken van de Schotse Malt Whisky.

De favoriete whisky voor de mensen in de OriŽnt was altijd Macallan Whisky. Maar het land met de grote economische groei en bloei laat nu ook heel erg veel ander Schotse Malt Whisky naar hun vaderland verschepen en hebben daar veel geld voor over.

Schotland kan de vraag nauwelijks aan en daar wordt Europa en met name Nederland, het landje met veel belangstelling en kennis van de Schotse Malts, nu de dupe van.

De prijs van Whisky stijgt enorm en het aanbod van mooie bottelingen neemt drastisch af.

We hebben al afscheid moeten nemen van indepentend bottler Murray MacDavid, er dreigt een stop voor Chieftain's, Dun Bheagan (Ian Mccloud), maar ook voor Hart Brothers en Duncan Taylor. Deze laatste zijn nog maar zeldzaam te verkrijgen.

We zijn benieuwd en wachten met spanning af wat 2017 ons nog heeft te bieden als het gaat over onafhankelijke bottelaars, special edition, vintage malt enz.

We zullen wat dieper in ons buidel moeten tasten als we nog mooie whisky willen proeven en genieten.

Nu in 2018 is er een lichte verbetering. Nieuwe bottelingen dienen zich aan en bestaande bottelaars doen weer spannende whisky laten verschijnen. De series van Dun Bheagan en Chieftains laten zich niet uit de markt drukken en er komen zelfs nieuwe bij. Gelukkig kon ik mijn verzameling Hart Brothers nog wat aanvullen met nieuwe exemplaren en kunnen we weer genieten van die bijzondere Schotse cultuur.

 

Poster_NL_Klein.jpg

 

klik hier

voor de Trailer

 

Alsof er een engeltje over je tong piestÖ
 

Ontdek de wondere wereld

van whisky in The Angelsí Share


IMAGE (3).jpeg

 In het adembenemende Schotse heuvellandschap ontdekken we de wereld van de whisky in een avontuur compleet met kilt, sterke accenten en een flinke dosis Schotse humor.
 

Bericht van de

Independent Bottlers

 

Europees eikenvaten te kort

Whisky laten narijpen op Europees eiken hout is erg in en bij velen whisky-liefhebbers zeer gewild. Veel mooie en betaalbare bottelingen kwamen van onder andere Murray McDavid, Chieftains, Hart Brothers en Duncan Taylor.

Door een enorm te kort aan bijvoorbeeld Sherry vaten, een leeg Oloroso sherry butt is nauwelijks meer te koop en als die wordt aangeboden ligt de prijs al snel boven de 1000 euro, zullen whiskys met first fill sherry finish steeds zeldzamer worden.

Murray Mcdavid is gestopt met zijn bijzondere bottelingen met finishing op ander hout. En omdat dit eigenlijk het specialisme was van Murray McDavid is door Bruichladdich (mede eigenaar) besloten volledig te stoppen met deze lijn. Murray McDavid is nostalgie ! De restanten zijn nu zeldzaam en duur.

Van Hartbrothers komen al aanzienlijk minder whisky op de markt met Europees eiken finish terwijl ook daar de kracht ligt van deze onafhankelijke bottelaar. Hoe het met Chieftains verder gaat is nog niet geheel duidelijk maar er is toch ook te merken dat de nieuwe bottelingen op Europees hout steeds schaarser worden. Duncan Taylor heeft nog wel enige exclusiviteit in zijn warehouses maar daar wordt van verwacht dat dit binnen nu en twee jaar ook einde verhaal is.

We zullen er aan moeten wennen dat uitsluitend Amerikaans wit eiken, de zgn Bourbonvaten of barrels, het voornaamste lagering wordt van onze dierbare Schotse malt whiskys. Er ligt een schone taak voor de Schotse vaten fabrieken om eens te gaan uitkijken naar alternatieven welke nog binnen de wetten en eisen vallen die Schotland stelt aan de rijpen van hun whisky.

 

 

Whisky Passion

 

Voorbestemd voor de Whisky

 

Een goed verhaal over Andrew Hart, zoon van Donald Hart , bekent van The Hartbrothers;  Alistair and Donald Hart.   Andrew Hart is grootgebracht in de Whisky industrie. Hij is nu het gezicht van de onafhankelijke bottelaar Meadowside Blending.

 

 

 

 

 

note van Han Schoutens:

Mijn voorliefde voor Hart Brothers Whisky steek ik niet onder stoelen of banken. Alistair was meer de financiŽle man maar Donald was echt de man met passie voor whisky. Ik heb het genoegen gehad persoonlijk met hen te spreken. Een geweldige man met kennis van whisky en liefde voor het vak.

 

 

 

 

Start | Whisky Proeverij | Whisky Agenda | Whisky Events | Whisky Weetjes | Whisky Proeven | Whisky Nieuws | Whisky Foto's | Info & Links

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op 09-08-2018